De Omgeving

In de omgeving van de Zeeuwse Kust Bunker is er genoeg te beleven. De Bunker ligt niet ver van het strand, Groede Podium ligt praktisch in de achtertuin en de vele restaurants en strandpaviljoens maken Zeeuws Vlaanderen tot een ware culinaire belevenis. Wij hebben voor u de leukste tips over de omgeving hieronder uitgelicht.

Zeeuws-Vlaanderen

In de polders bij Groede Podium liggen de mooiste fietsroutes.

Omgeven door de Westerschelde en de Noordzee is Zeeuws-Vlaanderen met zijn uitgestrekte stranden een geliefde bestemming van badgasten en natuurliefhebbers.

Natuurgebied het Zwin is een bekende vindplaats van 40 miljoen jaar oude haaientanden. Zeeuws-Vlaanderen ligt tegen België aan en heeft daardoor een Bourgondische sfeer. Toch doen de stranden, duinen en uitgestrekte polders heel Zeeuws aan. Wandelend of fietsend door Zeeuws-Vlaanderen kom je in plaatsen zoals artistiek Groede, het vissersdorpje Breskens of het pittoreske stadje Sluis.

Voor een leuke fietsroute zie www.fietsroutezeeuwsvlaanderen.nl en fiets langs de leukste verborgen plekjes van West Zeeuws-Vlaanderen.


Thuis- & Uit eten

Heerlijke tapas bij Beachhouse 25 

De bunker is voorzien van een kleine maar goed uitgeruste keuken. Liever lekker uit eten? Dichtbij en wat verder weg zijn er voldoende restaurants om de smaakpapillen te verwennen. Kun je geen keuze maken, vraag dan gerust naar onze favorieten!


Groede Podium

Het Hertenkamp, Groede Podium

Doe-/speel- en infopark direct naast de Zeeuwse Kust Bunker. De klimtoren, waterkamer, vlonderbos en het dierenpark vormen het avontuurlijke decor. In het park zijn er nog meer bunkers en vrij rondlopende dieren zoals schapen, geiten en konijnen. De herten en ezels lopen in het buitengebied.  

Nieuwsgierig naar dit park of de historische achtergrond? zie www.groedepodium.nl voor meer informatie


Strand & Zee

De Zeeuws-Vlaamse Kust, één van de mooiste stranden van Nederland.

De stranden van Zeeuws Vlaanderen zijn de mooiste van Nederland en is maar liefst 17 km lang en vier badplaatsen rijk: Breskens, Groede, Cadzand en Nieuwvliet. Gelukkig is het strand vanaf de bunker op 20 minuutjes wandelen te bereiken.

Prachtig schoon zand waar je schelpen in alle vormen tegenkomt maar ook oesters met prachtige tekeningen, kleine zeediertjes en... hier en daar een haaientand! Waar je de duinen ook oversteekt, je bereikt altijd snel het strand waar een ruime plek voor het zonnebaden op je wacht. Het prachtige, uitgestrekte duinengebied met wandel- en fietspaden is erg geliefd bij natuurliefhebbers en sportieve recreanten. De gezellige strandpaviljoens op het strand en in de duinen maken het strandplezier compleet. Groede ligt vlak aan zee bij de Clementspolder, een mooi duingebied met wandelpaden, een trekvlot, een vlonderpad en stapstenen om watertjes over te steken.